Button a Hamilton se nezúčastní testu Pirelli

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button and Lewis Hamilton se oba nezúčastní testu pneumatik Pirelli, který se uskuteční v Abu Dhabí. McLaren je jediným z předních týmů, který do dvoudenního testu nových pneumatik nenasadí ani jednoho ze svých současných jezdců.

Pirelli dá týmům F1 první možnost otestovat pneumatiky pro sezonu 2011, které jsou zatím stále ve vývoji. Stane se tak příští pátek a sobotu na okruhu Yas Marina, tedy na konci týdne, ve kterém budou mít týmy možnost otestovat svoje mladíky.

I když většina týmů do testů nasadí alespoň jednoho ze svých současných jezdců, McLaren do testu nehodlá nasadit ani Hamiltona ani Buttona. Místo toho bude poslední den testů pro mladíky (středa) jezdit Gary Paffet, který se pak za volant posadí za volant i v pátek. Junior McLarenu, Oliver Turvey, bude jezdit ve čtvrtek a v sobotu.

Button se vyjádřil ve smyslu, že původně chtěl testovat nové pneumatiky Pirelli, ale pak zjistili, že by tento test pro něj nebo Hamiltona měl jen velmi malý přínos. „Chtěl jsem testovat, ale tým řekl: 'Nemyslíme si, že by to byl nejlepší čas testovat nové gumy, protože se to ještě hodně změní'. A my jezdci o tom nerozhodujeme. Předtím, než budeme moci provést nějaký pořádný test s novým autem a získat tak užitečné informace z pohledu závodního jezdce, tak se pneumatika ještě hodně změní.“

Další přední týmy se rozhodli pro odlišné strategie. Mercedes do testu nasadí Nica Rosberga (pátek) a Michaela Schumachera (sobota). Ferrari bude také využívat služeb obou svých pilotů. Felipe Massa bude jezdit v pátek a Fernando Alonso v sobotu. Williams nasadí Nica Hülkenberga v pátek a Rubense Barrichella v sobotu. Red Bull využije pouze jednoho pilota – Sebastiana Vettela po oba dny. Renault se zachoval podobně, když bude oba dny jezdit Robert Kubica.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy