Heidfeld potvrzuje jednání s Renaultem, Petrov podle něj takový talent nemá

gp brazílie | foto: Sauber Motorsport AG

Nicka Heidfleda čeká tento víkend poslední závod v barvách týmu BMW Sauber. Pro příští sezónu zatím místo jisté nemá, potvrdil však, že o něm jedná i s Renaultem.

Momentálně mě čeká poslední závod za Sauber, ale tohle jsem si myslel v minulosti již několikrát," vtipkuje Heidfeld pro ITV. "Nikdy nevíte, jak to nakonec dopadne."

"Pro příští rok je už spousta míst obsazena. Stále jednám s různými týmy - a také s Renaultem, jak potvrdil Boullier. To by byla ta nejlepší možnost, ale musím na rovinu říct, že je jasné, že nevyhlížejí pouze po talentu, který můžete předvést na okruhu," pokračuje německý pilot.

"Mají v autě Vitalije, který má silné argumenty, ale když se podíváte na jeho výkonnost na trati, je nám jasné, o jaké argumenty jde," naráží Heidfeld otevřeně na chabé výkony Rusa, za nímž ovšem stojí bohatí sponzoři.

Na otázku, jak hodnotí své šance na to, že bude příští rok znovu závodit po boku Roberta Kubicy ale už tak sdílný nebyl: "Já to vím, ale nic bližšího vám o své možnosti pro ně závodit neřeknu."

Jisté je zatím jen to, že by se současný pilot Sauberu v F1 rád udržel i příští rok: "Momentálně hledám pouze v F1. Je mi 33 let. Jiné série by mohly být zajímavé, ale až později."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy