Whitmarsh o MP4-25: Vývoj neprobíhal dostatečně rychle

GP Belgie | foto: McLaren

McLaren sice odmítá připustit, že jsou již mimo ze hry o titul mezi piloty, připustil však, že udělal několik chyb a monopost MP4-25 letos nevyvíjel dostatečně rychle.

Hamilton na vedoucího Alonsa před posledním závodem ztrácí 24 bodů a sám řekl, že by se musel stát zázrak, aby vyhrál titul.

Jeho šéf Martin Whitmarsh pro Autosport připouští chyby, kterých se letos dopustili - včetně pomalého vývoje auta: "Musíte vyvíjet své auto, musíte jej neustále zrychlovat a nesmíte dělat chyby. My jsme jich několik udělali a nevyvíjeli jsme vůz dostatečně rychle."

"Budeme se však snažit zabrat a uvidíme, co budeme moci dokázat v příštím závodě. Vyhráli jsme šampionáty, víme, co to obnáší. Tento rok Ferrari také prožilo fantastickou druhou polovinu sezóny, takže spolu bojovaly tři skvělé týmy," říká.

Šance Hamiltona vidí optimističtěji než samotný jeho svěřenec: "Piloti a auta, která nedojedou do cíle, nejsou zázraky. Stává se to v motosportu docela často, takže uvidíme.

Momentálně pokud by Lewis vyhrál a Fernando nedojel - a ostatní by nezískali moc bodů - pak by [Lewis] zvítězil. Současná bitva o šampionát je těsná," dodává Whitmarsh.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy