Barrichello chce doma s novým motorem pomoci týmu před Force Indii

Williams | foto: Williams F1 Team

Rubens Barrichello použije během Velké ceny Brazílie poslední nový motor, aby pomohl svému týmu posunout se v šampionátu před Force Indií.

Indická stáj má před Williamsem náskok pouhých tří bodů, nejedná se tudíž o cíl nereálný. Krůček k tomu by Barrichello s Hülkenbergem chtěli učinit již sobotním postupem mezi nejlepších deset pilotů kvalifikace.

Rubensovi by k tomu měl pomoci nový motor Cosworth, které ve startovním poli údajně trpí největší degradací výkonu s přibývajícími kilometry. V Brazílii díky nadmořské výšce motory dále ztrácejí kvůli menšímu množství kyslíku přes 50 koní.

Barrichello je z domácího okruhu nadšený: "Trať je skvěle rozvržená. Dvojitá pravotočivá zatáčka číslo 6 a 7 patři podle mě k těm nejlepším na světě. V Interlagu se dá předjíždět, kdykoliv také může zapršet, což činí věci zajímavějšími."


Ladné křivky Barrichellova Williamsu FW32

Co podle Brazilce povede k úspěchu? "Důležité je dobré nastavení a kvalifikační výsledek, ale dobře vůz nastavit není vždy jednoduché: potřebujete silnou trakci a vyvážení.

"Williamsu by měla Brazílie vyhovovat a já budu mít pro tento závod nový motor, takže uvidíme. Ze zpráv, které od fanoušků dostávám, vím, že týmu přejí dobrý víkend. Budeme se hodně snažit, abychom podali dobrý výsledek," dodává Barrichello na oficiálních stránkách týmu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy