Domenicali: Massa příští rok nebude dvojkou!

Domenicali, Stefano | foto: Scuderia Ferrari

Šéf závodního týmu Ferrari Stefano Domenicali řekl, že Felipe Massa nebude hrát příští sezónu roli dvojky ani přes to, že ho letos Fernando Alonso jasně převýšil.

"Naši piloti musí vědět, co je v nejlepším zájmu týmu," vysvětloval Domenicali novinářům z Folha de S. Paulo. "Mohu potvrdit, že Felipe bude moci v roce 2011 začít od nuly, vždy však bude muset pamatovat na to, že Ferrari je nejdůležitější."

Felipe se letos nedokáže v rychlosti vyrovnat svému týmovému kolegovi, šéf Ferrari mu však nadále věří: "Plně mu důvěřuji a chci, aby bylo jasno v tom, že je skvělým týmovým hráčem a skvělým pilotem. Myslím si, že když nemáte perfektní sezónu, musíte se zaměřit na sebe a reagovat. Felipe ví, že tým za ním stojí. Ví, že jsme tady, abychom z něj učinili nejlepšího pilota, jakým může být."


Felipe Massa za volantem Ferrari F10 v Singapuru

Podle Domenicaliho za problémy Brazilce nestojí pouze pneumatiky Bridgestone: "Nemyslím si, že jeho výkonnost je spojena pouze s těmi pneumatikami. Musíme dát dohromady všechny aspekty a zkusit pochopit, co stojí za tím, že neprožil nejlepší možnou sezónu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy