McNish: Proč si Di Resta zaslouží šanci v F1? Je lepší než Sutil s Liuzzim

Force India | foto: Sahara Force India

Bývalý závodní pilot Toyoty F1 prohlásil s přihlédnutím k chybám, které dělají závodní piloti Sutil s Liuzzim, že by si testovací pilot Force Indie Paul di Resta rozhodně zasloužil svou šanci ve Formuli 1.

Skot podle něj odvádí výbornou práci. Krom toho, že září v DTM, podává velmi dobré výkony i během pátečních testovacích jízd s vozem F1.

"Pokud se podíváte na chyby, které v posledních závodech udělali Sutil s Liuzzim, pak musíte uznat, že existuje dobrý důvod, aby závodil Paul," uvedl McNish pro skotské noviny The Daily Record.

"Žel motosport je hodně o politice a obzvlášť F1, takže to není pouze o výkonnosti pilota. Doufám však, že Paul brzy přidá své jméno na seznam Skotů v F1," pokračuje bývalý pilot F1.

Di Resta včera v sérii DTM v Itálii poprvé v sezóně po kolizi s Rockenfellerem a později i s Molinou nebodoval a přišel o své průběžné vedení - na lídra Spenglera před poslední závodem ale ztrácí pouhé tři body.

"Má na to mentálně? Ano," odpovídá si na vlastní otázku McNish. "Není jednoduché  účastnit se dvou odlišných programů. Jen se podívejte na Andyho Priaulxe. Je vícenásobným světovým šampionem cestovních vozů, ale Supercars a GT pro něj byly obtížné. Paul to všechno zvládá nadmíru dobře."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy