Budou se jezdit závody F1 v Bulharsku na vyhřívané trati?

GP Koreje | foto: Caterham F1 Team

V Bulharsku se na počátku příštího roku připravuje stavba jedinečného okruhu s vyhřívaným povrchem trati, aby bylo možno udržet jeho stabilní teplotu.

Předseda Bulharské motocyklové federace Bogdan Nikolov věří, že firmy zabývající se výrobou pneumatik si budou žádat o testy na této trati, aby na ní mohly otestovat nové produkty. Doufá také, že se zde podaří uspořádat také závody Formule 1 a Moto GP.

"Skvělou věcí na našem projektu pro pořádání závodů F1 je to, že bude mít jistý druh monopolu, protože bulharský okruh pro Formuli 1 bude prvním na světě s vyhřívanou vrstvou asfaltu, což bude něco jako centrální vytápění asfaltového povrchu," prohlásil Nikolov pro zpravodajskou agenturu Sofia.

"Bude to znamenat, že všichni výrobci pneumatik budou nadšeně využívat naší trať pro testování svých pneumatik. Na naší dráze nebudou závislí na atmosférických podmínkách, při nichž pak testy probíhají za různých teplot," dodává.

Kdy by se mohla v kalendáři F1 objevit Velká cena Bulharska? Podle pořadatelů, kteří stojí za stavbou této unikátní dráhy, by se tak mohlo stát již v roce 2012, protože o tom s Berniem Ecclestonem již jednají.

"Pan Bernard Ecclestone, prezident a výkonný ředitel Formula One Management a Administration nám stanovil termín 15. prosince 2010, do kdy musíme mít podepsané všechny smlouvy. Stále očekává od bulharské strany sdělení data, kdy může přijet do Sofie a podepsat kontrakt," prozradil Nikolov.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy