Button: Titul neobhájím, všechny šance jsou pryč

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button byl po nevydařené VC Koreje nucen připustit, že obhajoba titulu z roku 2009 je už letos prakticky nemožná. Úřadujícímu mistrovi světa se dnešní Grand Prix vůbec nepovedla, prostratégoval přezouvání na gumy do přechodných podmínek, poté ho Sutil málem sestřelil z tratě, tomu mistr světa zabránil pouze duchapřítomným uhnutím do trávy, a na konci se roztočil.

Do závodu přitom Button startoval ze sedm0 příčky, jenže po žádném získaném bodu v Koreji je Jenson už téměř bez šance. Matematicky ji sice jezdec týmu McLaren stále má, ale zisk titulu by byl už spíše dílem velkého štěstí.

„Nemůžu si pomoci, ale musím se smát, opravdu. Tohle byl nejvíce nesmyslný závod, který jsem kdy jel. Neměl jsem žádnou přilnavost, proto jsem byl tak pomalý. Upřímně jsem byl nejpomalejším na celé trati, strašně jsem bojoval s blokujícími se koly při brždění,“ popisuje svoji noční můru Button.

„Pokaždé, když jsem šlápl na brzdy, tak se mi zablokovala kola. Nemohl jsem do zatáček pořádně dobrzdit. Auto prostě jelo rovně. Byl to strašný den. Měl jsem mírně neobvyklé nastavení, ale ne zas tak. Myslím, že závod měl být zastaven dřív, poslední kola už bylo opravdu hodně šero.“



Na otázku, zda-li stále věří v obhajobu titulu, Jenson odpověděl takto: „Ne, opravdu ne! Ve skutečnosti, abych mohl titul ještě vyhrát, tak by museli mít všichni jezdci přede mnou poruchu. To ale není reálné.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy