McLaren: Button podpoří Hamiltona

McLaren | foto: McLaren

Zatímco paddock v Jeongamu pomalu pohlcovala noc po divoké Velké ceně Koreje, týmy se ponořily do svých propočtů a přemítaly o dalších strategických krocích před posledními dvěma závody.

Podle Christiana Hornera nemá žádný smysl, aby McLaren pokračoval v protěžovaní obou pilotů, ale měl by se zaměřit pouze na Hamiltona. Ze slov šéfa Red Bullu vyplynulo, že Jenson má už jen minimální šanci na zisk titulu a měl by se soustředit na podporu svého týmového kolegy.

Pro nás je strategie zcela jasná“ prohlásil Martin Whitmarsh. „Nemusíme opravdu nic našim pilotům říkat, Jenson poskytne svou pomoci Lewisovi bez jakýchkoliv problémů, protože ví, že jsme po celou sezonu dávali stejnou možnost oběma. Moc dobře ví, že získat titul by mohl jen zázrakem“, objasnil situaci Whitmarsh.

Zatímco Red Bull, potažmo Webber a Vettel nemají velkou ztrátu, Jenson ztrácí již 42 bodů. Přesto si Whitmarsh myslí, že také Red Bull by měl učinit rozhodnutí: „Logika říká, že by se měli zaměřit na podporu Webbera. Ale celé srdce týmu tluče pro Vettela, samozřejmě neočekávám od nich jasné stanovisko v celé záležitosti“.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy