Alonso: Sezóna 2010 je zatím mou nejlepší!

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso řekl, že jeho první rok ve Ferrari je současně jeho nejlepším ve Formuli 1. Bojuje o svůj třetí titul mistra světa.

Fernando Alonso prožívá velký návrat. Po dvou letech v průměrném Renaultu přestoupil do slavné Scuderie Ferrari a bojuje o titul. Na prvního Marka Webbera ztrácí 14 bodů.

"Během sezony jsme zažili spoustu slabších i silnějších momentů," řekl Španěl na dnešní tiskové konferenci. "Budu šťastný, pokud se mi povede získat titul, ale i kdyby ne, byla to fantastická sezona. Zvyknout si na nový tým bývá těžké, ale s Ferrari jsem se sžil už první den. I díky tomu pro mě byla tato sezona nejlepší v kariéře.

V posledních třech závodech chceme zajet jak nejlépe to půjde. Sezona ještě neskončila, chceme bojovat o titul až do posledního kola posledního závodu. I kdyby to ale nevyšlo, budu mít na tento rok jen ty nejlepší vzpomínky."


Fernando Alonso patří k nejlepším pilotům v současném startovním poli. Bude se takto radovat i po závodě v Abú Zabí?

Španěl to ale bude mít těžké, do posledních tří závodů už nemá k dispozici žádný nový motor, všech osm, které jsou povolené, už použil. Musí si tak vystačit s nimi. Nasazení devátého by znamenalo penalizaci.

"Problémy s motory ve druhém a třetím závodě nás dostaly do obtížné situace, ale snad to nějak zvládneme," řekl optimisticky Alonso. Pokud by titul získal, byl by mistrem světa již potřetí. První dva tituly získal s týmem Renault v letech 2005 a 2006.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy