Co včera testoval De la Rosa v Barceloně?

de la Rosa, Pedro | foto: Hoch Zwei

Zatímco na druhé straně světa v Jižní Koreji probíhají přípravy na tamější první závod, v Barceloně Pedro de la Rosa otestoval tvrdší směsi nových pneumatik Pirelli pro suché podmínky.

Testu nových pneumatik se brzy dočkají všechny týmy - po posledním závodu v Abú Zabí. Španěl v uplynulých dvou dnech testoval střední a tvrdou směs. Včera ujel celkem 262 kol, v jednotlivých stintech ujel obvykle kolem 35 kol.

Díky nízkým ranním teplotám mohli inženýři Pirelli během celého dne vyhodnocovat chování pneumatik v širokém teplotním rozpětí - od 7 °C po 21 °C.

De la Rosa po včerejšku prohlásil: "Byly to výborné dva dny. Udělalo to na mě dojem, protože ty pneumatiky byly dokonce na vyšší úrovni, než jsem si představoval. Pokud se podíváte na to, co se Pirelli podařilo, nechce se až věřit, kolik práce zvládli odvést za tak krátkou dobu.

Tyto pneumatiky Pirelli mají své vlastní, docela odlišné vlastnosti od těch, které jsou v současnosti dodávány. Piloti je příští rok ocení a věřím, že se podaří vytvořit velmi konkurenceschopný balík. Příchod Pirelli je skvělou zprávou pro Formuli 1."

Šéf sportovního oddělení Pirelli Paul Hembery a dodal: "Pedro při své tvrdé práci a detailní zpětné vazbě opět prokázal, jak je cenný. Hraje klíčovou roli a informace, které nám poskytuje, pomáhají upřesnit, jaké pneumatiky přivezeme do Abú Zabí."

Začátkem listopadu bude De la Rosa zkoušet pro změnu super-měkkou a měkkou směs Pirelli na okruhu v Paul Ricard.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy