Ecclestone: Z kalendáře může vypadnout Turecko

GP Turecka | foto: Scuderia Ferrari

Bernie Ecclestone nechce překročit hranici dvaceti závodů za sezonu. Protože ale stále připravuje nové velké ceny, jako Indie, Ruska či USA, logicky musí některý z okruhů uvolnit nově příchozím místo. Žhavým kandidátem je Turecko.

Ecclestone neustále podniká kroky k další expanzi formule jedna. Minulý týden byla nově uzavřena dohoda o budoucí Velké cerně Ruska. Týmy však nechtějí ani slyšet zvýšení počtu závodních víkendů. Kompromisem tedy podle Ecclestona bude vypuštění některých současných okruhů z kalendáře F1.

"Myslím, že vyřazení jednoho z dosavadních okruhů je jediná cesta, jak udržet limit dvaceti závodů za rok," řekl Ecclestone v rozhovoru pro deník Guardian.

"Přestože okruh v Istanbulu patří k nelepším, nemají tam o Formuli 1 lidé zájem. Asi by jim prospěla pauza. Vlastně ani nevím, proč to tak je," podotkla šedá eminence F1.

"Náš problém je ten, že se snažíme postavit superbezpečné okruhy. To nejde jen tak. A to lidé nechápou. Nemůžeme stavět jen tak někde. Turecko je skvělé, jezdí se tu pořád jinak, chvíli nahoru, chvíli dolů."

Ecclestone rozhodně prohlásil, že raději vynechá Turecko, než nějaký z klasických okruhů v Evropě. Vypadnutí tradičních evropských tratí je pro fanoušky F1 velkým strašákem už mnoho let.

"Podívejte se třeba na belgické Spa, lidé to místo milují a týmy také. Je to skvělý okruh, ale kdyby nebyl podporovaný belgickou vládou, Formule 1 by se tam nejspíše nejezdila. Nebyl by dostatek financí," vysvětlil na závěr.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy