Villeneuve: Když závodí Schumacher, můžu také - jsem o tři roky mladší!

Villeneuve, Jacques | foto: www.jv-world.com

Jeden z původních kandidátů na rozšíření startovního roštu - tým Durango s partnerem Villeneuve Racing, stále hledá cestu do Formule 1, byť to se zřejmě nepovede dříve než příští rok. Jacques Villeneuve by prozměnu zase rád závodil.

Poté, co FIA zamítla začátkem září myšlenku na rozšíření počtu startujících týmů v roce 2011 na třináct, ihned oznámili partneři Durango s Villeneuvem svůj záměr odkoupit některou ze současných stájí - spekulovalo se o HRT, Sauberu i Toro Rosso.

Zakladatel Duranga Ivone Pinton pro server 422race.com opět vyjádřil svůj neutuchající zájem o nalezení cesty do F1: "Momentálně jsme v kontaktu s několika týmy Formule 1, s nimiž bychom buď vytvořili partnerství, nebo bychom je odkoupili. To se ale nestane letos, ale až příští rok. Mezitím se zaměříme na něco jiného." Tím "něčím jiným" by v mezidobí mohla být americká série NASCAR.

Piton také potvrdil, že Villeneuve stále usiluje o návrat k závodění, podobně to před sezónou udělal Michael Schumacher: "Naší první volbou je logicky F1. Villeneuve to chce a rád by několik let ještě závodil. Řekl: 'Pokud závodí Schumacher, já můžu také, protože jsem o tři roky mladší než on.'

Momentálně je na tom dobře, je silný, vypadá jako 15letý. Je zcela pohlcen tímto projektem a telefonuje mi pětkrát denně. Je dobrým člověkem, velmi rád s nim pracuji."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy