Co podniká Schumacher před závodem v Koreji a co od něj čeká?

gp itálie | foto: Mercedes AMG F1 Team

Michael Schumacher zažil v Japonsku vydařený víkend. Co plánuje před závodem v Koreji a co od něj čeká?

Z Japonska zkušený závodník odletěl k odpočinku domu za rodinou: "Mám pár dní na to, abych zmizel a užil si rodinu, což bude dobré. Čeká nás krásný týden, pak se objevím čerstvý a odpočinutý během závodu v Jižní Koreji."

Nový okruh v Koreji, který v pondělí prošel inspekcí FIA a na němž probíhají horečné poslední přípravy, je pro všechny týmy velkou neznámou. Mercedes již sice svůj vývoj soustředí výlučně na příští rok, Michael by tam ale rád předvedl ještě lepší výkon, než v Suzuce: "Snad tam uděláme další krok vpřed, protože v Japonsku, nám to šlo docela dobře. Chceme přirozeně nasbírat co nejvíce dat a informací, abychom se lépe připravili na příští rok."


Se svým bratrem Ralfem a Norbertem Haugem minulý víkend v Suzuce

Občas se spekuluje o jeho odchodu, což Schumi na svém blogu tento týden vyloučil. S Mercedesem chce pokračovat ve spolupráci a věří, že se jim příští sezóna vydaří lépe: "Často to říkávám: Chci zde něco s Mercedesem vybudovat a věřím, že to zvládneme, protože podpora a příležitosti v Mercedesu jsou opravdu velké."

Letošní rok nenaplnil předsezónní očekávání. Co pomáhá týmu podle Schumachera zvládnout těžší časy? "Někdy nejde všechno tak, jak jsme z technického hlediska plánovali, naše spojení je však dostatečně silné na to, abychom zvládli kritiku, která se snáší, když věci nejdou dle očekávání - a to se týká nás všech. Důležité je, abychom zůstali uvnitř týmu jednotní. Velmi silně věřím tomu, že se to podaří."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy