Hamiltonovi se ulevilo: Jsme hned za Red Bully

McLaren | foto: McLaren

Lewis Hamilton věří, že třetí místo v dnešní kvalifikaci bylo maximum, které dnes mohl vzhledem k dominantní rychlosti a vývoji víkendu získat.

Pilot McLarenu v pátek při nehodě vážně poškodil svůj vůz, celou sobotu v Suzuce navíc hustě pršelo. Za výměnu převodovky navíc dostal trest, který znamená, že bude startovat z osmé a ne ze třetí pozice.

Zda byl třetí nejrychlejší čas nejlepším možným výsledkem? "Myslím, že ano - vzhledem k rychlosti Red Bullů. Věděli jsme, že zde budou rychlí, my zde navíc neprožíváme zrovna nejlepší víkend."

"Lidé v továrně usilovně pracují na tom, abychom měli nové díly a žel jeden z nich dnes nefungoval, potřebujeme více času, ale odvádějí fantastickou práci v tom, abychom zde novinky měli," komentuje Hamilton situaci kolem jejich nového zadního křídla, které zatím nefunguje dle představ - v kvalifikaci proto opět nasadili to staré.

"Bylo to pro mě dnes obtížné, na trati jsem předtím odjel pouze 5 či 6 kol. Jsem rád, že se mi podařilo dostat tak vysoko. Startuji zítra osmý, ale máme naději na dobrý závod," dodal.

Williams po kvalifikaci navíc podal protest k FIA kvůli tomu, že Hamilton dle jejich názoru zblokoval Hülkenberga při jeho druhém pokusu, čímž měl v poslední části ztratit 0,2 vteřiny. Komisaři však Williamsu za pravdu nedali a dále již Brita netrestali.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy