Vettel varuje soupeře: Nezpomalí nás ani déšť!

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Přestože většina startovního pole věří v déšť, který by mohl ovlivnit výsledky sobotní kvalifikace a přiblížit ostatní týmy suverénnímu Red Bull Racingu, Vettel věří, že jeho tým nezpomalí ani déšť.

Dá se říct, že Grand Prix Japonska na trati v Suzuce začala v roce 2010 tak, jak v roce 2009 skončila: dominancí Vettela na voze Red Bull. Mladý Němec vyhrál oba dva volné tréninky.

„Během dneška nás nepotkaly žádné problémy s vozem. To je nejdůležitější věc, protože na trati jako Suzuka potřebujete v pátek strávit ve voze co možná nejvíc času, abyste našli správný rytmus. Na tomto okruhu jedete z jedné rychlé zatáčky do druhé, to je velmi obtížné. Důležitý je plynulý přechod mezi zatáčkami,“ popisuje záludnosti tratě Vettel.

„Auto bylo spolehlivé a měl jsem z něj dobrý pocit. Rychlost byla také dobrá. Předpověď slibuje déšť, ale není tu žádný důvod, proč by nás to mělo zpomalit. Podmínky byly v mokrých závodech, které jsme letos jeli, docela proměnlivé, takže je těžké odhadovat rychlost jednotlivých jezdců."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy