Hamilton: Zítra budou za deště všichni začínat znovu

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Lewis Hamilton po havárii v úvodním tréninku před Velkou cenou Japonska doufá, že nešťastná událost jeho víkend příliš neovlivní.

McLaren chtěl během dnešního dne vyzkoušet spoustu nových dílů, kvůli chybě svého pilota však přišel o spoustu času na trati. Opravy se protáhly a Hamilton vyjel pouze na posledních deset minut ve druhém tréninku.

"Kluci odvedli neuvěřitelnou práci, makali opravdu tvrdě, díky výborné práci jsme mohli jezdit alespoň posledních deset minut ve druhém tréninku. Jednalo se však o velkou časovou ztrátu. Nicméně zítra nás čeká další den a má pršet, takže všichni budou podle mě začínat znovu."

Britský tým připustil, že jsou s novinkami na hraně a nebudou mít dostatek náhradních dílů. Hamilton přesto doufá, že v kvalifikaci odjede s vylepšeným vozem.

"Kluci usilovně pracují, aby bylo vše pro zítřejší den opraveno, jsem si jistý, že to zvládnou. Doufám, že zítra budeme mít nové křídlo a že s tím nebude problém.

Ujel jsem pouze čtyři měřená kola, s vozem jsem se teprve sžíval. Nevím ještě přesně, jak je na tom s rychlostí," netroufá si zatím Angličan odhadnout rychlost svého monopostu v Suzuce.

Co bylo příčinou jeho havárie? "Zřejmě jsem na to moc tlačil, asi příliš brzy. Nevyletěl jsem moc rychle z dráhy, žel ve štěrku to tam hodně klouzalo. Viděli jste pár dalších lidí, kteří tam vyjeli a vrátili se v pohodě na trať."

"Říká se, že špatné věci vás nepotkají více než třikrát - doufám, že se to splní a své jsem si už vybral," dodává na závěr Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy