McLaren v Suzuce otestuje celou řadu novinek

McLaren | foto: McLaren

McLaren se velmi snaží, aby se udržel v boji o titul, a dle jeho ředitele Jonathana Neala do Japonska s sebou veze celou řadu novinek.

"Do Suzuky vezeme docela významný balík: vylepšené přední křídlo, nové zadní křídlo a různé drobné aerodynamické úpravy. Pro páteční den mám připravený velký balík novinek k otestování - ty by nás měly dostat do lepší pozice, až je nasadíme," prozradil v dnešním telefonickém rozhovoru s novináři Neale. "Do Japonska vezeme vše, co jsme měli v Singapuru, plus něco navíc."

Odmítl přitom tvrzení, že jsou až třetí silou letošního šampionátu za Red Bullem a Ferrari, což by podle něj potvrdil Hamilton, kdyby se mu podařilo dotáhnout do úspěšného konce předjížděcí manévr na Marka Webbera.

Vyloučil, že by McLaren o své síle pochyboval: "Neměl jsem obavy ani o spolehlivost ani o odolnost vozu. Myslím, že to, co se stalo při Lewisově kontaktu, bylo nešťastné. Samozřejmě, že jsme z toho byli velmi zklamání, stejně jako Lewis.


Lewis je přirozeně silný - dejte mu poloviční šanci a bude naplno závodit. To je to, co z něj dělá chlapa, je tak skvělým závodníkem. Proto byl a je tak úspěšný. Protože je typem pilota, kterého když uvidíte ve zpětném zrcátku, tak máte jistotu, že to zkusí.

V Singapuru ve skutečnosti měl tu pozici, stopu, přilnavost a rychlost na to, aby mu to vyšlo - pokud by se jej Mark nedotkl, jasně by jej předjel. Nemyslím si, že tam byla nějaká chyba či problém, to je zkrátka motosport, občas dojde ke kontaktu. Nemyslím si, že by se Lewis ve svých instinktech zabýval procenty. Myslím si však, že je učenlivým tvorem a všechno to vezme v potaz a zváží rizika. A je skvělým pilotem."


Na závěr se ředitel McLarenu vrátil k nehodě a komentoval konstrukci monopostu MP4-25: "Nenavrhujeme vozy tak, aby byla jako torpéda proti Red Bullu. Když se kolo zlomí a pneumatika se vyfoukne, nedostal by se [Lewis] nikam. Na voze není nic křehkého. Již několikrát došlo k pěkným kontaktům s bariérami a vozy a my jsme toho využili, takže to je prašť, jak uhoď - jednou z toho vyjdete v pohodě, jindy ne."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy