Sutil byl potrestán, ztratil dvě místa. Force India zvažuje odvolání

Force India | foto: Sahara Force India

AKTUALIZOVÁNO; Adrian Sutil ztratil po závodě své umístění na osmém místě. O dva body ho připravilo střihnutí zatáčky, kterého se podle komisařů dopustil v prvním kole. Jeho týmu se však rozhodnutí komisařů nelíbí a chce se odvolat.

Německý závodník dojel ve Velké ceně Singapuru osmý. Komisaři však po závodě rozhodli, že si Sutil v prvním kole zkrátil trať při průjezdu sedmou zatáčkou. K výslednému času pilota přičetli dvacet vteřin. Pilot Force Indie se tak posunul na desáté místo.

Sutil přišel potrestáním o dva body, na jeho penalizaci naopak vydělal v závodě devátý Nico Hülkenberg a desátý Felipe Massa, kteří se každý posunuli o jedno místo vpřed.

Tým Force India vyjádřil záměr se proti penalizaci odvolat. Nesouhlasí s trestem pro svého pilota. Navíc podává protest proti Hülkenbergovi, který podle nich skutečně získal zkrácením zatáčky výhodu.

Williams a Force India mají po Sutilově penalizaci shodně po 59 bodech. Pokud by byl závodník Williamsu potrestán stejně jako jeho kolega Sutil a předchozí trest by nebyl zrušen, vydělal by na tom nejlépe Brazilec Massa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy