Button: Na Hamiltona letos ztrácím kvůli vozu

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button uznal, že letošní monopost stáje McLaren, model MP4-25, sedí více Lewisi Hamiltonovi než jemu, což ústí ve skutečnost, že je úřadující mistr světa pomalejší než jeho předchůdce.

Jenson Button posílil McLaren během zimy, kdy odešel od vítězného Brawnu (dnes Mercedesu), ve kterém působil pod různými jmény (BAR, Honda, Brawn) od roku 2003. Jenson se letos radoval z vítězství v závodu ve dvou případech, kolega Lewis ve třech. Tady by nebyl rozdíl mezi oběma jezdci tak výrazný jako v kvalifikacích, kde byl Button poražen Hamiltonem hned devětkrát.

„I když vyvážení vozu není 100%, tak dokáže být Lewis velmi rychlý. Já potřebuji o něco stabilnější vůz než Lewis. Když auto nedělá přesně to, co po něm chci, tak je pro mě obtížné z něj dostat maximum. V tomto ohledu je Lewis velmi silný,“ odhaluje rozdíl mezi oběma jezdci Jenson.

„Celkově si ale myslím, že je to s Lewisem velmi vyrovnané. Porazil jsem ho v kvalifikacích na VC Německa na Hockenheimu a na VC Itálie na Monze. I když se mi to ale nepodaří, tak jsem obvykle tak do 5 kol za ním. Jenže jsem za ním, ne před ním. Na kvalifikacích budu muset tudíž ještě zapracovat.“

Obě Buttonova vítězství jsou z mokrých závodů a jdou na vrub výborné strategie, kterou si jezdec sám určil. Mistr světa uznává, že se musí zlepšit v kvalifikacích, protože se nemůže neustále spoléhat na svoji závodní rychlost: „Nemyslím si, že bych dělal nějakou chybu. Jen musím najít správný způsob, jak přistupovat ke kvalifikacím.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy