Hamilton: Uvidíme ošklivé nehody, trať prošla příšernými úpravami

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Velká cena Singapuru by letos mohla být dějištěm ošklivé havárie. Myslí si to Lewis Hamilton, podle kterého jsem změny provedené na městském okruhu Marina Bay velmi nepodařené. Úpravu šikany Singapore Sling označil dokonce za absurdní.

Singapurský okruh prošel před letošním závodem několika úpravami. Obecně měly vést k větší bezpečnosti. Změnu prodělala kromě hrbolatého povrchu také šikana číslo deset zvaná Singapore Sling. Pořadatelé Velké ceny Singapuru přepracovali obrubníky v šikaně, aby tím zpomalili její průjezd.

Lewis Hamilton se domnívá, že jejich krok měl za následek přesně opačný výsledek – zatáčka je nyní mnohem nebezpečnější. „Podle mě trať jedině zhoršili. Ta šikana je možná nejhorší, jakou jsem kdy ve formuli jedna projížděl. Chci říct, že je prostě absurdní. Loni byla hodně úzká, ale letos je mnohem nebezpečnější,“ kritizoval Hamilton.


Mapka okruhu: Formula1.com

Podle Brita už páteční tréninky ukázaly, jak nepovedená úprava šikany je. Obává se, že by v závodě mohla přinést velkou nehodu.

„Jedno auto už z ní vyletělo,“ narážel Hamilton na Adriana Sutila, který po nájezdu na obrubník ve druhém tréninku doslova vzlétl.

„Do té zatáčky jedete rychlostí 250 km/h a musíte brzdit. Jestli se něco nepovede nebo někdo špatně zabrzdí a trefí ty obrubníky, uvidíme ošklivou nehodu,“ varoval Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy