Ferrari míří do Singapuru s inovovaným vozem

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

S inovovaným monopostem F10 míří do Singapuru Ferrari ve snaze získat vítězství a zvýšit své šance na zisk obou titulů.

Po problémech s novinkami v Belgii se italskému týmu podařilo konečně přimět vše správně fungovat až doma, během víkendu v Monze, kde vyhrál Fernando Alonso po startu z prvního místa.

"Máme balík, který by měl fungovat na všech typech okruhu," prohlásil Španěl pro Auto Motor und Sport.

"Víme, že Red Bull bude na příštích dvou okruzích velmi silný, my bychom však měli být konzistentnější, než tomu bylo dříve. Konzistence je klíčem k titulu."


Dalším krokem kupředu by měla představovat nová podlaha s difuzorem, lepší práce s výfukovými plyny v zadní části monopostu a integrace převodovky. Ve přední části vozu by se dále mělo objevit nové křídlo - to vše ve snaze maximalizovat přítlak na trati, která ho vyžaduje opravdu mnoho.

"Tento závod bude důležitý, ale nikoliv rozhodující," uvedl šéf týmu Stefano Domenicali pro Gazzettu dello Sport. "Šampionát se zdá být otevřeným až do konce, nový bodovací systém nám pomáhá." Pro Tuttosport přidal: "Musíme se vyvarovat toho, aby se znovu neopakovalo to, co se nám stalo v Belgii, kde nám nové díly neposkytly to, co jsme od nich očekávali, protože jsme je nebyli schopni otestovat."


"Těžko říct, co můžeme očekávat, protože výsledky může ovlivnit spousta věcí," dodal Domenicali, jenž potvrdil, že nejdůležitější novinky v Singapuru budou "aerodynamické" povahy a že se týkají "spodní části vozu."

Fernando Alonso s Felipe Massou se ve čtvrtek zúčastní oficiálního otevření nového obchodu Ferrari v Singapuru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy