Vettel: Bodové rozdíly se zdají být horší, než ve skutečnosti jsou

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel tvrdí, že 24bodová ztráta v šampionátu na vedoucího týmového kolegu v šampionátu není až tak hrozná, jak vypadá. Na Singapur se těší a očekává, že tam Red Bull bude velmi silný.

"Nezáleží na tom, jestli to je 24, 25 nebo 30 bodů," uvedl Vettel pro Bild am Sonntag. "Kvůli novému bodovacímu systému si lidé dělají větší starosti, než by měli. Za vítězství je teď bodů 25, čili při starém známém systému by to představovalo 8 či 9 bodů ztráty. To už pak nevypadá tak dramaticky."

Sebastian si věří, že bude moci bojovat ve zbývajících pěti závodech o titul: "Nepropadáme panice, v tichosti odvádíme svou práci. Věřím, že získám titul - to je tou nejdůležitější věcí. Ve finále to bude velmi těsné, jsem však optimistou."


V Singapuru by jejich vůz RB6 měl být velmi rychlý: "Jedná se o okruh, který vyžaduje vysoký přítlak, což by našemu vozu mělo sedět. V několika ohledech je to zde podobné Monaku a Budapešti, kde se nám dařilo, proto věřím v dosažení velmi dobrého výsledku. Ještě jsme nezažili déšť pod umělým osvětlením, bude to tedy zajímavé, pokud k tomu dojde."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy