Mercedes bude v roce 2011 silnější

Brawn, Ross | foto: Mercedes AMG F1 Team

Fanoušci Mercedesu stejně jako celý tým nejsou spokojeni s letošními výkony, ovšem o budoucí sezóně hovoří s optimismem. Sám šéf Mercedesu Ross Brawn je dle Autosportu spokojený s pokroky, které dosahují při vývoji budoucího monopostu. Současný W01 nemá takovou rychlost, aby s ním Rosberg či Schumacher mohli bojovat o nejvyšší příčky.

Jak už jsem říkal, nové monoposty se rodí o 12 měsíců dříve, než začnou závodit, a když vznikalo  auto pro letošní sezónu, museli jsme se koncentrovat na mnoho věcí. Potřebovali jsme zachránit společnost, bojovali jsme o vítězství v mistrovství, nevěnovali jsme se mu dostatečně,“ uvedl Brawn.

Tento monopost máme nyní, ale již v příštím roce to bude jiné. Je pokročilé a vidím mnoho oblastí, ve kterých dosahujeme zlepšení. Podle mého názoru rozumíme důvodům, proč jsme na tom tak jak jsme. Přicházíme na kloub věcem, které musíme vylepšit. Uvidíme co to přinese.

Brawn navíc spekuluje o tom, že jeden z rozhodujících faktorů příští sezóny bude fakt, jak se jednotlivé týmy adaptují na pneumatiky Pirelli. V tomto roce má Schumacher především problémy s předními pneumatikami a celý tým věří, že se to změní. „Máme velmi dobrou skupinu lidí, která se věnuje pneumatikám,“ uvádí. „Úzce spolupracujeme s odborníky Daimleru.“


S pneumatikami Pirelli bude zajímavé sledovat, jak „padnou“ Schumacherovi. Monopost nestavíme pro něho, pokoušíme se postavit dobré závodní auto a zlepšit to, co je slabinou současného auta. Víme, že pneumatiky výrazně ovlivňují jeho charakteristiku,“ dodává Brit.

Podobně jako Brawn uvažuje i šéf Mercedesu Norbert Haug. „Jsem absolutně přesvědčený, že tvrdou prací dosáhneme svého cíle. V příštím roce budeme lepší, to je jisté,“ říká přesvědčený Haug.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy