Dean Stoneman - další nováček usedne za volant vozu F1

Williams | foto: Williams F1 Team

Kdo je to Dean Stoneman? Jedná se o mladého britského pilota, jenž získal titul v letošním šampionátu F2. Za odměnu ho dle BBC posadí Williams do svého monopostu F1.

Dvacetiletý rodák ze Southamptonu si devátým místem tento víkend pojistil titul v sérii F2. Splnil také podmínky FIA pro udělení superlicence, která jej opravňuje k závodění v F1.

"Dostat se do F1 - to bylo vždy mým snem, tohle mě k ní zase o krok přiblížilo," prohlásil Stoneman po úspěšném závodě. "Těžko říct, co můžu očekávat, každopádně testovat monopost F1 Williamsu je fantastickou příležitostí, takže doufám, že ukážu, co ve mně je. Jednoduše do toho půjdu a odvedu to nejlepší, co budu moci: nasednu do auta a pojedu tak rychle, jak jen to bude možné."

A kdy se mladík ukáže za volantem F1? Svou příležitost v kokpitu Williamsu dostane po Velké ceně Abú Zabí na konci sezóny při hromadném testu s ostatními nováčky.

"Stoneman s Palmerem opravdu ukázali, že mají navrch nad zbytkem pole, ale co v něm skutečně je, se dozvíme až Stoneman usedne do vozu F1, k čemuž by mělo dojít v Abú Zabí," potvrdil zprávu technický ředitel Williamsu Sam Michael.

Stoneman v roce 2008 při svém debutu v britské sérii Formule Renault dopadl dokonce ještě lépe, než Lewis Hamilton. Rodí se další hvězda?


Foto: www.deanstoneman.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy