Whitmarsh: Jednoho dne bych chtěl mít v týmu Vettela

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

„Je to hudba budoucnosti, Vettel je až do roku 2013 Red Bullu, ale jakmile bude volný, pokusím se ho pro McLaren získat,“ prohlásil Martin Whitmarsh.

Byl to právě Martin Whitmarsh, šéf týmu z Wokingu, který prostřednictvím německého periodika Sport Bild, uvedl, že má enormní zájem o služby mladého pilota Red Bullu. Vysvětlil, že jednoho dne vyprší jeho smlouva s dosavadním zaměstnavatelem a pak nastane vhodný okamžik, nabídnout mu kontrakt s McLarenem.

Martin Whitmarsh, také uvedl, že Vettel, byl v jejich hledáčku již mnohem dříve, a to v období, kdy hledali adekvátní náhradu za Fernanda Alonsa. Byl to právě Red Bull, který tehdy zasáhl a do britského týmu ho neuvolnil.

„S jeho přijetím do týmu to myslím naprosto upřímně. Sebastian je jedním z velkých a nadějných talentů, které ve formuli 1 jsou, chtěli jsme ho získat. Za současné situace je to, ale dost obtížné, ne-li nemožné dostat ho pod nějakou smlouvu,“ uvedl Whitmarsh.

Nadějí na novou šanci je až konec roku 2012, v té době vyprší jeho smlouva s Red Bullem: „Pokud bude pokračovat v růstu pořád stejným tempem, na konci období, kdy vyprší jeho smlouva, se ho pokusím znovu oslovit“.

Rok 2013 je ještě daleko, ale myšlenka na „dream team“, složený z Lewise Hamiltona a Sebastiana Vettela, vyvolává již teď mrazení….

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy