Montezemolo věnoval vítězství bývalému příteli

di Montezemolo, Luca | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari Luca di Montezemolo věnoval vítězství v domácí Velké ceně v Monze Pietru Calabresemu, příteli a bývalému novinářovi z Gazzetty dello Sport a Panorama, který zemřel v Římě v neděli ráno ve věku 66 let.

Di Montezemolo je nadšený z úspěchu stáje Ferrari na domácí půdě, první od vítězství Michaela Schumachera, který zde vyhrál v roce 2006 - ze třetího vítězství Fernanda Alonsa v sezóně 2010 a zisku 30. prvního místa v kvalifikaci, které získala "Scuderia Ferrari" o den dříve.

„Je to pro mne velmi zvláštní den, jeden z těch, které vzbuzují obzvlášť silné emoce,“ říká Di Montezemolo, který byl na okruhu přítomen. „Mám z toho velkou radost, vítězství bych chtěl věnovat všem našim fanouškům. Jsem pyšný na to, co Scuderia Ferrari dokázala, a to jak na trati o závodním víkendu, tak také před ním v závodní továrně - byla to mimořádně kvalitně odvedená práce; všichni pracovali perfektně a ukázali, že jsou lidmi na pravém místě, kteří se nikdy nevzdávají."

"Chci poděkovat především řediteli týmu Stefanu Domenicalimu, všem jeho kolegům a pilotům – Fernandovi, který brilantně závodil, držel pozici a vyhrál a Felipemu [Massovi], který se rovněž umístil na stupních vítězů. Zároveň ale cítíme velkou bolest nad ztrátou našeho přítele Pietra Calabreseho, vynikajícího novináře a našeho fanouška, takže toto vítězství věnujeme právě jemu,“ dodal prezident Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy