Ferrari vyvázlo bez trestu

GP Španělska (Barcelona) | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Podle prvních neoficiálních zpráv z Paříže, Ferrari nečelí diskvalifikaci ani ztrátě bodů.

Začalo zasedání Světové rady FIA, která má na programu, krom jiného, i diskutabilní týmovou režii, ke které mělo dojít během Grand Prix Německa v týmu Ferrari.


Jean Todt, jak již bylo dříve předesláno, se této části zasedání nezúčastní, nahradí ho jeho zástupce, viceprezident Graham Stoker. Za Scuderii Ferrari byli přítomní advokáti, Henri Peter a Nigel Tozzi, v doprovodu šéfa týmu Stefana Domenicaliho. Přítomen byl také promotér formule 1, Bernie Ecclestone. Oba piloti, Fernando Alonso a Felipe Massa, se slyšení fyzicky neúčastnili, byli k dispozici přes video konferenci.

Začínají se pomalu trousit první zprávy, nebo spíše útržky zpráv ze zasedání Světové rady FIA z Paříže. Podle prvních náznaků, to vypadá na symbolickou sankci pro tým z Maranella, za kauzu z Grand Prix Německa, dle komisařů došlo k týmové režii, poté co Fernando Alonso předjel Felipeho Massu.

17:05 - první zvěsti
Nyní samozřejmě neznáme oficiální hlasy ze zasedaní, ale proslýchá se, že Ferrari nebude diskvalifikováno a ani nepřijde o body. Je možné, že tým bude pod bedlivým dozorem komisařů během následujících dvou Grand Prix.

17:55 
Slyšení se protahuje, a to rozhodně nevěstí nic dobrého pro Ferrari. Povídá se, že bývalý prezident FIA, Max Mosley, prostřednictvím jeho nejvěrnějších, žádal mnohem tvrdší sankci a trest.

18:15
FIA potvdila oprávněnost rozhodnutí komisařů z Německa, nezvýšila hodnotu původní pokuty 100 tisíc eur, udělené těsně po skončení závodu. Ferrari argumentovalo tím, že se Massa sám rozhodl přepustit vedení, rádiem jej pouze informovali o vývoji situace.

Pohár konstruktérů, ani klasifikace pilotů, nedoznala změn. Monza bude pro Alonsa skutečným finále.

Doplněno: Plné originální znění rozsudku FIA najdete zde.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy