Proč Damon Hill s dalším potrestáním Ferrari nesouhlasí

Hill, Damon | foto: www.dtm.de

Damon Hill v anglickém Telegraphu soudí, že Ferrari dnes další trest v Paříži od FIA nedostane, protože zákaz týmové režie je "fundamentálně špatný."

Týmy již byla po závodě na Hockenheimu udělena pokuta ve výši 100 000 dolarů za to, že Massa před sebe na rovince pustil Alonsa. Komisaři z rádiové komunikace tehdy usoudili, že se jednalo o jasné porušení zákazu týmové režie.

Podle Hilla dnes Světová rada motosportu k dalšímu trestu zřejmě nesáhne: "Týmy říkají, že nepoužívají týmovou režii, ale všichni z toho, co dělají, usuzujeme, že pilotům dávají najevo, jak se mají chovat, což nemůže být bráno jako týmová režie.

Je to problém, který se táhne již nějakou dobu a nevěnovala se mu pozornost. Myslím si, že Ferrari by mohlo odejít bez trestu, protože pravidla nejsou jasná. Tato věc motosportu vůbec nesvědčí. Je potřeba mediálního cirkusu, aby byly provedeny nezbytné změny. Myslím, že na to čtyři dny před Velkou cenou Itálie dojde."


Jezdecké duo Ferrari po prohřešku na Hockenheimu

Bývalý šampión nesouhlasí s možností odebrání mistrovských bodů: "Procvičit si své svaly pouze proto, že může, není příliš moudré. Nemyslím si, že tak tvrdý trest by odpovídal tomuto přečinu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy