Sauber prodloužil Kobajašimu smlouvu na rok 2011

gp bahrajnu | foto: Sauber Motorsport AG

Švýcarský tým Sauber dnes ráno dle Autosportu oznámil, že si podrží mladého pilota Kamuje Kobajašiho i pro sezónu 2011.

24letý Japonec v několika posledních závodech podal výborný výkon. Celkem letos získal už 21 bodů, byť má na kontě v kariéře pouze 15 závodů.

"Náš nováček se nám líbí - jako jezdec i jako osobnost," komentuje prodloužení smlouvy majitel týmu Peter Sauber. "Nikdy jsme nepochybovali o další spolupráci s ním pro rok 2011.

Kamuj zcela naplňuje naše předpoklady týkající se rychlosti a bojovného ducha. Jeho práci s inženýry a technické poznatky se také velmi dobře rozvinuly.

Zkušenosti, jež získal ve své první sezóně ve Formuli 1, pro něj určitě budou výhodou i v roce 2011. Naším cílem je poskytnout mu rychlé a spolehlivé auto pro příští sezónu."


Mladý japonský pilot do závodů poprvé naskočil loni během Velké ceny Brazíliie poté, co se zranil Timo Glock - a již ve své druhé velké ceně (v Abú Zabí) dojel dokonce šestý.

"Měli jsme obtížný start do sezóny, ale podařilo se nám z toho dostat. V týmu Petera Saubera se cítím jako doma a jsem moc rád, že budeme spolupracovat i v roce 2011," uvádí šťastný Kobajaši.

Kdo bude v příští sezóně jeho kolegou příští rok, Sauber zatím neoznámil. V současnosti jím je 39letý Španěl Pedro de la Rosa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy