Jaké směsi přiveze Bridgestone na poslední závody?

gp bahrajnu | foto: Red Bull Racing

Bridgestone oznámil poslední směsi, které doveze před svým odchodem z Formule 1 na zbývající závody letošního šampionátu. Žádné velké překvapení se ale nekoná.

Směsi se liší vždy ob jeden stupeň v tvrdosti: v Suzuce a v Koreji týmy za sucha budou obouvat měkkou a tvrdou směs, zatímco v Brazílii a finálovém Abú Zabí super-měkkou a střední.

Šéf vývoje sportovních pneumatik Bridgestone Hirohide Hamašima k tomuto výběru dodal: "Nejzajímavější na posledním výběru byla otázka, co přivézt do Koreje? Jak už to vždy u nových závodů bývá, při rozhodování úzce spolupracujeme s FIA, okruhem a týmy, ale krom toho máme vždy na mysli bezpečnost, proto budeme při prvním závodu v Koreji přirozeně konzervativnější. Pneumatiky pro Koreu jsou již odesílány a my se již těšíme na nové zázemí, kam se dostaneme za sedm týdnů.

V Suzuce dostávají pneumatiky hodně zabrat, proto budeme mít kombinaci tvrdé a měkké směsi, zatímco Sao Paolo a Jas Marina vyhovují lépe kombinaci super-měkké a střední. Vzhledem k povaze okruhů zde nebyl žádný prostor pro tvrdší se super-měkkou alokací, ačkoliv jsme vyhodnocovali i tuto možnost po tom, co jsme se naučili na Nürburgringu" [myslel Hockenheim, kam letos Bridgestone přivezl svou nejměkčí a nejtvrdší směs zároveň].

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy