FIA stanovila datum inspekce nového okruhu v Koreji

GP Abú Zabí | foto: Panasonic Toyota Racing

Mezinárodní automobilová federace (FIA) uskuteční inspekci tratě pro letošní Velkou cenu Koreje, která se v kalendáři mistrovství světa F1 objeví poprvé, 21. září. Informaci přinesl v pátek server Autosportu.

Spekulace, že nový okruh nebude včas připraven na říjnový premiérový podnik F1, neustávají. FIA potvrdila, že s inspekcí počká do termínu, kdy do Velké ceny Koreje bude zbývat právě měsíc. Podle pravidel FIA by se sice inspekce neměly konat později než 90 dní před závodem, regule však v tomto případě nejsou zcela striktní.

Tento týden by měly přijít nové informace ohledně stavu připravenosti Koreje, vůz Red Bull má na nové trati předvést indický pilot Karun Chandhok.

Designér trati Hermann Tilke tvrdí, že nemá nejmenší pochybnosti, že Korea bude včas připravena, ačkoli připustil, že to bude možná těsné. "Trať ještě není připravená, ale bude včas," uvedl Tilke. "Samozřejmě to bude napjaté. Ale tak je to s každým novým okruhem. Vždycky je problém, že datum závodu je dané napevno. A nesmíme se zpozdit, ani když přijde špatné počasí nebo jiné nepříznivé okolnosti. Kdyby šlo o běžnou stavbu, mohli by říct, že to dokončí o týden nebo dva později. U trati F1 to není možné. V tom případě prostě nemáte týden navíc," vysvětlil Tilke.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy