Alonso se nechce vzdát, ale v Monze musí vyhrát

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Alonso: „Nic není ztracené“.

Alonso nechce mluvit o ztrátě naděje na titul mistra světa, ale uvědomuje si, že letošních Velkých cen ve Formuli 1 už moc nezbývá. Španěl si chce věřit, s očima upřenýma na Monzu je velkým optimistou.

Stejně tak jako jeho fanoušci, kteří jej obviňují, že ve Spa riskoval až moc. „Musel jsem riskovat, osmé místo by pro mě nemělo téměř žádný význam.“

Po ataku s Barrichellem chtěl využít výhodu přechodných pneumatik, které se mu ale staly ve srovnání s ostatními osudnými.

Formule 1 je podobná hře Monopoly: může se přihodit cokoliv, co výrazně změní celý scénář. A v těchto případech není Ferrari zas tak dobrý hráč. „Nevěřím, že jsem udělal větší chybu než obvykle, nebo ve srovnání s mými soupeři“, řekl Španěl po Velké ceně Belgie.

 

Šest posledních závodů – nyní v pohledu na „červenou“ Monzu, která bude touto barvou zářit díky nadšeným fanouškům Ferrari, nemůže Alonso udělat chybu. Zejména proto, že je to domácí Velká cena, ale hlavně proto, aby zůstala naděje v boji o titul. Alonso, poslední z pětice favoritů letošního šampionátu se ztrátou 41 bodů na prvního, říká: „Vítězství je stále možné, zbývá šest velkých cen a je potřeba je využít.“

Aby získal titul, bez pomoci svých soupeřů, musí vyhrát všechny zbývající závody: i kdyby byl Hamilton stále druhý, získal by Alonso bodový náskok. Fantastické počty, ve které věří on i celý ambiciózní tým Ferrari. Stačí jediné - najít cestu k vítězství. Již v Monze za 10 dní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy