Belgie: Kdo si oproti kvalifikaci během závodu nejvíce polepšil

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Belgie – závod versus kvalifikace; Petrov na Renaultu, Schumacher v Mercedesu GP a Pedro dela Rosa na BMW Sauberu se posunuli nejvíc dopředu ve srovnání s kvalifikací.

Posun do první desítky ze samotného chvostu startovního pole je obdivuhodný. K výraznému posunu došlo zejména na startu samotného závodu, např. Schumacher se z 21. místa posunul na místo 12 hned v prvním kole. U něj, stejně tak jako u Pedra de la Rosy, to můžeme přičíst jezdecké zkušenosti, u nováčka letošní sezóny, Petrova je to vynikající výsledek.

Na těchto výsledcích má samozřejmě vliv i odstoupení Barichella a Buttona, na které by výše uvedení jezdci patrně nestačili. Ale i tak  se jednalo o velmi dobrý posun o 14 příček - Schumacher startoval z 21. místa, dojel sedmý, Petrov začínal na 23. místě, umístil se na 9. místě; Pedro de la Rosa se posunul o 13 příček, když začínal na úplně poslední pozici (24. místo) a skončil těsně za body na 11. místě. Zajímavé by bylo umístění Michaela Schumachera, kdyby startoval na 11. místě, které zajel v kvalifikaci.

Belgický okruh ve Spa nezklamal svou exkluzivitou nikoho, a pevně věřím, že si na své přišli fanoušci většiny stájí. Přejme si, aby podobně krásný a napínavý závod byl i v italské Monze.

 

VC  Belgie: Pořadí jezdců s největším posunem ve srovnání s kvalifikací:

Circuit of Spa Francorchamps

 

 

 

 

Jezdec / tým

Země

Šasi / motor

Místo v kvalifikaci

Místo v závodu

Rozdíl/posun

 

12

Vitalij PETROV
Renault F1 Team

Renault R30
Renault V8

24

9

+ 15

 

3

Michael SCHUMACHER
Mercedes GP Petronas

Mercedes MGP-W01
Mercedes V8

21

7

+ 14

 

22

Pedro DE LA ROSA
BMW Sauber F1

BMW Sauber C29
Ferrari V8

22

11 

+ 11

 

23

Kamuj KOBAJAŠI
BMW Sauber F1

BMW Sauber C29
Ferrari V8

19

8

+ 11

 

4

Nico ROSBERG
Mercedes GP Petronas

Mercedes MGP-W01
Mercedes V8

12

6

+ 6

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy