Piloti BAR Honda s přípravou spokojeni

Button, Jenson | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Kompletní síly vrhl americko britský tým do závěru testové přípravy ve Valencii.

Jenson Button, Takuma Sato, Anthony Davidson a dva BAR006, doplněné koncepčním vozem 04 se zúčastnili třídenního testu. Hlavním cílem byl výběr pneumatik a nastavení aerodynamiky pro GP Austrálie, doplněný testem spolehlivosti poslední specifikace motorů Honda. Jenson byl ve středu druhým nejrychlejším pilotem dne.

Včera se povětrnostní podmínky zhoršily natolik, že byl tým nucen poslední den testů zrušit. Přesto jezdci doplnili již tak úctyhodné číslo odjetých kilometrů zimní přípravy. Podle údaje F1Racing.com je to 1900 kilometrů. Stáj však s přípravou nekončí. Finále přípravy proběhne v příštím týdnu v britském Silverstone.

„Ve středu jsme měli velice povzbudivé výsledky,“ vrací se k testu ve Valencii Jenson Button. „Čtvrtek byl také pozitivní i když bylo trochu obtížnější najít správné vyvážení vozu. Ke konci dne jsme ale vše dokončili podle plánu.“ Button ještě prozradil, že cílem byly dlouhé úseky na dráze a spolehlivost.

Týmový kolega Takuma Sato byl také spokojený. „Poslední dny byly velmi důležité, neboť jsme byli všichni pohromadě, a to jak vozy, tak jezdci a mechanici i inženýři. Bylo fantastické vidět společné nadšení před Austrálií,“ vyzdvihl atmosféru ve stáji japonský pilot.

„Příprava ještě není u konce, ale vůz se chová dobře a já vím, že s ním můžeme do závodu. Je rychlý i spolehlivý a těším se do Melbourne, kde můžeme předvést naši sílu,“ sebevědomím nešetřil Sato.


Foto: BAR Honda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy