Red Bull s motory Mercedes v roce 2011?

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Red Bull je blízko dohodě s výrobcem motorů Mercedes, které by tak mohl od příští sezóny montovat do svých monopostů.

Německé noviny TZ zveřejnily zprávu, podle které by si mohly týmy Force India a Red Bull prohodit dodavatele motorů pro příští rok. Red Bull údajně již brzo podepíše kontrakt s Mercedesem, Force India by se tak musela poohlédnou po jiném dodavateli a mohl by to být právě Renault.

Je známo, že Red Bull již několikrát usiloval o podepsání smlouvy s německou firmou. Na druhou stranu také často žádal o vyrovnání výkonu motoru Renault na úroveň ostatních, hlavním oponentem mu byla právě německá firma s třícípou hvězdou ve znaku.

Mercedes by mohl odstoupit od smlouvy s týmem ze Silverstone, který má až příliš často potíže se včasným placením svých závazků. Bernie Ecclestone je ochotný vstoupit do jednání s týmem McLaren, který má právo veta směrem ke klientským dodávkám motorů Mercedes.

Mark Weber včera ve Spa prohlásil, že právě motor Renault je nejslabším článkem vozu RB6. „Víme, že na dlouhých rovinkách nepatří vůz k nejrychlejším, a je tomu tak již několik let a víme proč. Jsme schopní držet krok, ale pokud by bylo možné si v kalendáři vybrat nejakou trať, Spa ani Monza by to nebyla“, vysvětlil Webber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy