Vettel: Velká cena Belgie bude těžká, ale my to zvládneme

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Velká cena Belgie je zbožňovaná drtivou většinou jezdců v závodním poli. Těší se na ni i Sebastian Vettel, který věnoval část svého prázdninového volna intenzivnímu tréninku. Mladý Němec si však myslí, že Red Bull to nebude mít ve Spa snadné.

Belgický závod je po třítýdenním půstu vytouženou událostí pro všechny formulové fanoušky. Dočkat se jí často nemohou ani jezdci. Sebastian Vettel mezi ně patří.

"Miluji Spa, její sekce zatáček patří k nejlepším ve formuli jedna, jsou dlouhé, projíždí se rychle a svědčí našemu autu. V loňském závodě jsme byli velmi silní, ale v kvalifikaci jsme trochu ztráceli," připomněl Vettel. Největší problém budou pro vůz s rudým býkem představovat dlouhé rychlé části, kde se jezdí na plný plyn.

"Naše slabina budou dlouhé rovinky a sekce vedoucí do kopce. Víme, že to pro nás nebude lehké, ale jsem do závodu optimistický," věří si Němec.

Vettelovým největším soupeřem je jeho stájový kolega Mark Webber.

Vettel strávil prázdniny kombinací odpočinku a tréninku. Snažil se tak co nejlépe připravit na zbytek sezóny, který mu už nedovolí vydechnout.

"Dlouhá přestávka umožňuje naplánovat víc cvičení, protože když závodíte každý druhý týden, je těžké zlepšovat si fyzičku. V první části prázdnin jsem se snažil vypnout a potom intenzivně cvičil ve druhé půlce, abych se připravil na zbytek sezóny," popsal Vettel.

Nejen fyzičku bude Sebastian Vettel do zbývajících sedmi závodů potřebovat. Nyní je v bodování jezdců na třetím místě, na prvního Marka Webbera ztrácí deset bodů. O šest bodů je lepší také Lewis Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy