Lump Hamilton! Dostihla jej pokuta za bezohlednost v Melbourne

gp maďarska | foto: McLaren

Britský pilot F1 Lewis Hamilton dostal za bezohledné řízení během závodního víkendu březnové Velké ceny Austrálie pokutu 500 australských dolarů (přibližně 8750 korun), ale vyhnul se odsouzení. Zprávu přinesla v úterý agentura Reuters.

Pilot stáje McLaren dojel v závodě šestý, předtím v pátek ho však nedaleko Albert Parku zastavila dopravní hlídka a zabavila mu služební mercedes za to, že podle názoru policie vjel příliš rychle a za hlasitého kvílení pneumatik do zatáčky. Mluvčí soudu, který to kvalifikoval jako "řízení vozidla způsobující ztrátu trakce" potvrdil, že pětadvacetiletý jezdec se v úterý u soudu v Melbourne neobjevil.

Hamiltonův právník u soudu připomněl, že Brit se veřejně omluvil a cítil "rozpaky, zahanbení a utrpení", poté, co ho média odsuzovala.

Soudce Clive Alsop prohlásil, že Hamilton byl v roli příkladu pro mladé lidi, což na něj klade břímě chovat se zodpovědně. "Někdo, kdo je v pozici, kdy má být zodpovědný, se chová jako lump," řekl Aslon a vyslovil termín "hoon", který se v Austrálii a na Novém Zélandě používá pro člověka, který řídí nepřiměřeně nebo bezohledně. Alsop ovšem řekl, že Hamiltona neodsoudí, protože se jednalo o jeho první přestupek toho druhu.

Mistr světa z roku 2008 přitom v Evropě už problémy s dopravní policií měl, když dostal pokutu a přišel na měsíc o řidičský průkaz poté, co ho hlídka zastavila ve Francii na dálnici v rychlosti 196 km/h.

Lewis Hamilton vyhrál letos dva závody a dlouho vedl průběžné pořadí šampionátu. O vedení přišel po Velké ceně Maďarska, kterou 1. srpna nedokončil. Před nedělní Velkou cenou Belgie ztrácí na Marka Webbera čtyři body.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy