Pro Webbera by mohla být příští sezóna v F1 poslední

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Mark Webber zažívá svou doposud nejlepší sezónu ve formuli jedna. Australan v pátek oslaví čtyřiatřicáté narozeniny a možná je to právě brzké vykročení z Kristových let, co ho přimělo se před novináři zamyslet nad budoucností.

Do konce sezóny zbývá sedm závodů a Mark Webber vede bodování jezdců. Od roku 2002, kdy debutoval v Minardi, se mu nikdy nedařilo tak dobře, jako letos. Webber si prošel Jaguarem a Williamsem, než zakotvil u Red Bullu. Není si však jist, že ho ve stejných barvách uvidíme i za dva roky.

"Nemohu zaručit, že budu na stejném místě i v roce 2012," řekl Webber brazilské televizi Globo. "Samozřejmě, že chci vyhrát titul, vím, že to mění životy. Člověka to změní a já chci vědět, jaký je to pocit," nepopíral Webber. Jedním dechem však doplnil, že mistrovský titul ve formuli jedna není to jediné, k čemu se na světě upíná.

"Zároveň bych si přál, abyste si uvědomili, že sportovci se mohou odpoutávat od svých snů. Možná skončím u turistiky, nevím, ale rozhodně si najdu ještě několik sportovních výzev, než budu příliš starý a vrátím se do Austrálie popíjet červené víno," uzavřel s lehkostí Australan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy