Schumacher se do Belgie těší

Schumacher, Michael | foto: Mercedes AMG F1 Team

Michael Schumacher si s sebou do Velké ceny Belgie veze penalizaci za zákrok proti Rubensu Barrichellovi v Maďarsku. Němec se však na první závod po třítýdenních prázdninách i tak těší.

Schumacher si v Budapešti vysloužil trest za nebezpečný zákrok, který měl Barrichellovi zabránit v předjetí. Přesto se sedminásobný šampion formule jedna do Spa těší. Při zákazu testování se totiž každý kilometr počítá.

"Spa byla vždycky moje nejoblíbenější závodní trať a právě proto - a pouze proto - se tam těším. Už jsem tam nebyl celé věky. Náš víkend bude každopádně poznamenán mou penalizací, bude tím pádem těžké něco od závodu očekávat. Na druhou stranu, každý závodní kilometr je důležitý a vítaný, protože nám to může poskytnout další informace o autu. Rozhodně udělám, co bude v mých silách, abych z víkendu vytřískal maximum," dušuje se Schumacher.

Jeho mladší kolega Rosberg se také nemůže dočkat, až znovu usedne za volant svého monopostu. Také on řadí belgickou trať mezi své oblíbené okruhy.

"Bylo hezké mít krátkou přestávku, ale bude dobré začít o víkendu zase závodit. Spa je rozhodně jeden z mých nejoblíbenějších okruhů a je to jedna z největších výzev mezi tratěmi, na kterých závodíme," libuje si Rosberg.

Mercedes na Velkou cenu Belgie míří s více než stobodovou ztrátou na třetí tým v poháru konstruktérů, italské Ferrari. Ve dvojici stájových kolegů si lépe vede Rosberg, který je s 94 body na sedmém místě v poháru jezdců. Kolega Schumacher na něj ztrácí 56 bodů, s 38 body je devátý.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy