Alonso nejlépe placeným pilotem

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Dle španělského tisku je nejlépe placeným pilotem ve formuli 1, Fernando Alonso. Španělský jezdec tak překonal doposud nejlépe placené piloty, Lewise Hamiltona a Kimi Räikkönena.

Fernando Alonso je nejlépe placeným pilotem ve formuli 1, napsal španělský deník El Mundo, cituje tak data z Business Book GP, kde se uvádí, že pilot Ferrari by si měl přijít na 30 milionů Eur, včetně příjmů od sponzorů.


Jedná se téměř o dvojnásobnou částku, kterou si vydělal Lewis Hamilton (16 milionů), nebo Kimi Räikkönen, který získal stejný objem peněz jako akreditaci za odstoupení ze smlouvy s maranellskou stájí. Felipe Massa je sice třetím nejlépe placeným pilotem (14 milionů), ale v porovnání se svým stájovým kolegou bere méně než polovinu. Úřadující mistr světa Jenson Button by si měl přijít na 9 milionů, tedy o milion více než piloti Mercedesu, Michael Schumacher a Nico Rosberg (po 8 milionech), zatímco Robert Kubica si vydělá 7,5 milionů.


Také u Red Bullu není situace vyrovnaná, Mark Webber si přijde na víc než dvojnásobek platu Sebastiana Vettela (poměrem 4,5 ku 2 milionům). Red Bull si služeb svých pilotů cení téměř stejně jako Lotus Jarna Trulliho a Heiki Kovalainena, oba mají po 3 milionech. V milionových cifrách se pohybuje ještě Timo Glock, který si přijde na rovný milion, tedy stejně jako oba piloti Sauberu dohromady. Vitalij Petrov, Jaime Alguersuari a Sebastien Buemi vydělají ročně 400 000, zatímco piloti Force India a Lucas di Grasi se musejí spokojit s částkou poloviční. Nejhůře placeným pilotem je Bruno Senna, který si přijde na 150 000 Eur, ve skutečnosti se jedná o plat, který je 200 krát menší než ten Alonsuv.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy