Richards: Projekt samostatných nových týmů je omylem

Richards, David | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Šéf společnosti Prodrive je přesvědčený o tom, že nové týmy Lotus, Virgin a HRT poškodily ostatní zájemce o vstup do F1, potvrdil se totiž jeho předpoklad, že neměly reálnou šanci uspět.

Richards je stále přesvědčený, že může být nový tým konkurenceschopný pouze za předpokladu, že do F1 vstoupí ve spolupráci s etablovanou stájí a nebo koupí jiného týmu. Dlouze se zvažovalo, zda zákaznická šasi ano a nebo ne. Jejich následný zákaz přiměl Prodrive k zastavení programu F1 přesto, že již získal místo na startovním roštu. 

FIA vybrala pro sezonu 2010 čtyři zcela nové a samostatné projekty, Lotus, Virgin, HRT a US F1. Poslední jmenovaný nikdy vůz ani nepostavil, ostatní jsou zatím podle Brita ostudou královny automobilového sportu.

"Jejich forma připravila ostatní o iluze, že by byli schopni bojovat se stávajícími týmy. A také s hledáním a jednáním se sponzory to teď mají ostatní daleko těžší."

"Uvědomil jsem si už tehdy, že bychom jen velmi těžko získali potřebné peníze. Myšlenka úspěšného nového samostatného týmu se ukázala mylnou," uvedl bývalý šéf týmů Benetton a BAR.

Myšlenku na návrat do F1 však stále neopustil, ačkoliv se podrobně připravená spolupráce s Renaultem neuskutečnila. 

"Pokud by se naskytla možnost převzít nějaký existující tým, určitě se tím budeme zabývat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy