Schumacher chce být příští rok opět mistr světa

Schumacher, Michael | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sedminásobný šampion Michael Schumacher je přesvědčený o tom, že jeho tým Mercedes jde správným směrem a příští rok se bude ucházet o titul mistra světa F1.

Tým Mercedes, který v minulé sezoně pod tehdejším názvem Brawn GP získal oba mistrovské tituly, individuální i týmový, se v tomto ročníku jen s obtížemi přibližuje ke špičce. Pouze třikrát se mu podařilo dosáhnout na umístění na stupních vítězů, pokaždé zásluhou Nika Rosberga. Schumacher dojel nejlépe dvakrát čtvrtý.

Přestože sezona je pro jedenačtyřicetiletého Němce těžká, sedminásobný mistr světa je optimistou a věří, že příští rok bude Mercedes bojovat o vítězství. "Jsem v pohodě, dnešní situace mě neznepokojuje a věřím, že jdeme správným směrem. Příští rok budeme bojovat o titul," řekl Schumacher.

"V týmu je dobrá spolupráce s inženýry i Nikem Rosbergem. Ale vůz, který teď máme, je téměř shodný s loňským monopostem Brawn, vlastně přežil z minulé sezony, jen byl upravený. Pro nás jako jezdce to znamená dělat kompromisy," řekl pilot. "Auto není v harmonii s pneumatikami ani s námi, piloty. Musíme se snažit, aby to v příštím roce bylo jinak."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy