Button dokončil londýnský triatlon na čtvrtém místě

Jenson Button se letos znovu zúčastnil největšího triatlonu na světě. Závod Londýnem zvládl za dvě a čtvrt hodiny a ve své skupině byl čtvrtý nejrychlejší.

Brit se o víkendu zúčastnil Londýnského triatlonu i přes to, že ho v pátek skolila angína. Měl totiž větší motivaci, než jen dokázat si, že "na to má". Svou účastí v závodě se snaží přimět fanoušky k přispění na charitu, jejímž je patronem.

Button zvládl jeden a půlkilometrové plavání, čtyřicetikilometrovou jízdu na kole a desetikilometrový běh v čase 2:14:14. Vysloužil si tak čtvrté místo ve své věkové kategorii. Loni skončil druhý. To ale běžel zdravý.

Kolo, na němž Button odjel čtyřicetikilometrový úsek londýnského triatlonu.

"Při běhu jsem trochu trpěl, byl jsem vyčerpaný. Hádám, že asi z antibiotik," okomentoval Button svůj výsledek. Přesto, nebo právě proto, z něj má radost. "Pochopitelně jsem šťastný za svůj výsledek, myslím, že jsem skončil čtvrtý z 570 lidí v naší skupině," vyjádřil šampion formule jedna na svém twitteru.

Button běžel pro charitu Make a Wish (Něco si přej), která plní přání těžce nemocným dětem a mladým lidem. Pochvaluje si, že letos vybrali víc peněz než loni a cifra stále narůstá. Na této adrese  můžete sledovat, kolik peněz už sportovní fanoušci přispěli - či sami přispět. V tuto chvíli na webu svítí úctyhodné číslo 18 tisíc liber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy