McLaren: F-kanál nám už neposkytuje takovou výhodu

Button, Jenson | foto: McLaren

Inženýři McLarenu si už nemyslí, že by jim systém F-kanál dával takovou výhodou, jako na začátku sezony. Konkurence už podle jejich slov systém také vychytala.

McLaren na začátku sezony představil hodně kontroverzní řešení F-kanál, které okamžitě po schválení tohoto systému začaly ostatní stáje kopírovat. V současné době už má většina týmů svoje vlastní verze. Jenson Button a Lewis Hamilton si sice zatím stále rozdělují maximální rychlosti v různých Grand Prix, ale Paddy Lowe z McLarenu míní, že Ferrari a Red Bull jsou už velmi blízko.

„Myslím, že naše výhoda díky F-kanál je už téměř zlikvidována soupeři. V Německu jsme viděli, jak je Ferrari a Red Bull silný. Myslím, že na svých vozech už také vyladili systém F-kanál, který nám dával výhodu zkraje sezony. V posledních pár závodech jsme až třetí nejlepší tým. Před námi je Ferrari, kterému hodně pomohly nízko posazené výfuky a vylepšený difuzor. Celou sezonu je však jasně nejlepší Red Bull,“ říká Lowe.

„V Německu jsme nebyli schopni stačit soupeřům. Můžeme se však spolehnout na spolehlivost našich vozů. V současné době pracujeme na 100% vyladění podlahy našeho vozu, což by nám mělo přinést nějakou rychlost navíc,“ pokračuje Lowe.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy