Určí McLaren týmovou jedničku?

Lewis Hamilton v posledních čtyřech závodech získal dvě první a dvě druhá místa a bodově začal unikat svému týmovému kolegovi Jensonovi Buttonovi. Určí vedení McLarenu týmovou jedničku?

"Zatím ne," odpovídá šéf týmu Martin Whitmarsh. "Jsem si jistý tím, že Jenson svůj boj s Lewisem o titul ještě nevzdal. Bude chtít tento víkend vyhrát, bude se snažit stáhnout ztrátu - a tak to má být.

"Jenson prokázal, že je skvělým závodním pilotem, výborně čte závod a dokáže se zotavit i ze 14. místa na startu na konečné čtvrté v cíli. Je fenomenálně rychlý, velmi odhodlaný," dodává Whitmarsh.

Byť je týmová režie je sice ve Formuli 1 zakázána, týmy si v určitý moment sezóny stanovují jezdce, kterého budou preferovat kvůli vyšší šanci na vítězství v šampionátu.  Dle Whitmarshe to zřejmě ani u McLarenu nebude jinak. Malý bodový rozdíl mezi Hamiltonem a Buttonem svědčí o tom, že stanovení jejich týmové jedničky ještě zdaleka není na pořadu dne a brzy se na tom nic nezmění.


Hamilton dojel v Silverstone druhý - nestačil pouze na Webberův Red Bull

"Je to divné. Odjel jsem 4 solidní závody: dvě vítězství a dvě druhá místa - a mám náskok pouhých 12 bodů. Uvidíme, jak to půjde, ale pokud se mi podaří trochu navýšit svůj náskok, budu samozřejmě spokojenější," prohlásil Hamilton během výletu po Itálii se svou přítelkyní Nicole Scherzingerovou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy