F1 by se obešla bez Monaka, soudí Ecclestone

Ecclestone, Bernie | foto: Sahara Force India

Šéf F1 Bernie Ecclestone prohlásil, že seriál mistrovství světa F1 by se mohl případně obejít i bez nejslavnějšího závodu, Velké ceny Monaka.

Kalendář F1 začíná být plný k prasknutí, letos se jede 19 závodů, příští rok bude nejrychlejší monoposty hostit poprvé Indie, v roce 2012 se do seriálu vrátí Velká cena USA. Hodně nedočkavá pořádat závod F1 je Moskva a podle Ecclestona se jedná o dalších dvou ruských městech, včetně olympijského Soči.

Mluví se také o tom, že Ecclestone se dohodl se šéfy týmů na tom, že dvacet závodů v jedné sezoně je maximum. Bude tedy muset některé závody ubrat. Evropa, tradiční bašta F1, má v kalendáři už jen osm Velkých cena a jejich pořadatelé platí většinou nejnižší promotérské poplatky. A Monako údajně neplatí vůbec nic. "Evropané budou muset platit víc peněz, nebo budeme muset jít někam jinam," naznačil Ecclestone. "Můžeme se obejít i bez Monaka," prohlásil, rychle však dodal, že vypuštění slavného silničního okruhu z kalendáře je ovšem nepravděpodobné, přestože "dost neplatí".

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy