Timo Glock třetím jezdcem Jordanu

Mladý německý pilot by měl při volných pátečních trénincích usedat do třetího závodního vozu EJ14.

Angažmá jezdce na post testovacího pilota a náhradníka Nicka Heidfelda či Giorgia Pantana, oznámil tým Jordan Ford. Glock nedávno pro tým testoval v Silverstone a Barceloně. Po Nickovi Heidfeldovi se jedná o dalšího německého jezdce britského týmu, jehož šéf se netajil sympatiemi k Mercedesu a jím slibovaným levnějším hnacím agregátům.

Loni působil v evropském šapionátu F3, vyhrál tři závody a 6krát stanul na stupních vítězů. Glock měl za soupeře například závodního jezdce Jaguaru Christiana Kliena a nebo druhého testovacího jezdce Toyoty Ryana Briscoa.

„Jsem šťastný a pyšný na to, že jsem pro sezonu 2004 součástí stáje Jordan Ford. Děkuji technikům a inženýrům za jejich pomoc při mých začátcích v Barceloně a Silverstone. Spolupráce byla velmi dobrá a já se těším na její pokračování v celém letošním roce,“ prohlásil 21letý pilot.

„Timo Glock je v současné době jedním z nejnadějnějších mladých jezdců Německa a já jsem rád, že jsme mu schopni nabídnout roli stálého testovacího pilota. Prošel skrz nižší kategorie velice rychle a my mu umožníme získat neocenitelnou znalost okruhů letošního kalendáře. Je to výborný trénink a Timo pomůže ve třetím voze týmu s přípravou pro každý závod. Naše inženýry svojí zpětnou vazbou při testech opravdu překvapil a nyní doufáme, že mu napomůžeme v jeho další kariéře směrem k budoucímu slavnému jezdci Grand Prix,“ sdělil ke jmenování zakladatel stáje a její šéf Eddie Jordan.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy