Kdy se s F-kanálem představí Renault?

Kubica, Robert | foto: Bridgestone

Renault plánuje svůj systém pro oddělování proudů vzduchu na zadním křídle představit až na konci srpna během Velké ceny Belgie.

Renault je jediným top-týmem, který tento systém dosud nenasadil. Podle Boulliera se tak stane zřejmě až v belgickém Spa: "Plánujeme jej nasadit ve dvou krocích. Záleží na časovém plánu. V Budapešti na okruhu, který vyžaduje vysoký přítlak, jej potřebovat nebudeme. Možná jej budeme mít již předtím, spíš však těsně poté."

Šéf závodních inženýrů Alan Permane vysvětluje, proč mají s F-kanálem takové zpoždění: "Soustředili jsme se na jiné věci a přidali na vůz hrozně moc přítlaku, takže to bylo správné strategické rozhodnutí: nenasadit jej hned jako ostatní týmy."


Zadní křídlo Renaultu v Silverstone - stále bez F-kanálu

Permane však přiznává, že je přitom přeskočil Mercedes, ale věří, že jim F-kanál pomůže vrátit se do boje o čtvrtou příčku v šampionátu konstruktérů: "Měli bychom bojovat s Ferrari a Mercedesem. Reálně se nacházíme až za nimi. Podařilo se nám dostat před Mercedes, oni však odvedli velmi dobrou práci. V Silverstone byli velmi rychlí a jsou zase před námi.

Potřebujeme o trochu více. Když se nám podaří zprovoznit F-kanál, mělo by to pomoct. Nebude to v příštích dvou závodech, na druhou stranu je to jediná věc, která nám na rozdíl od ostatních chybí.

Upřímně si myslím, že jsme dosáhli více, než na co jsme skutečně měli. Z monopostu jsme vyždímali vše a maximálně jsme využili příležitosti, jež se nám v závodech naskytly. Doufám, že si to udržíme i po zbytek roku. Naším cílem při chybějících vítězstvích je porazit Mercedes a být čtvrtým nejrychlejším týmem."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy