Boullier očekává tvrdý souboj s Mercedesem

Renault | foto: Lotus F1 Team

Šéf týmu Renault, Eric Boullier, věří, že jeho tým z Enstone bude nadále schopen bojovat s Mercedesem GP o čtvrté místo v poháru konstruktérů až do posledního závodu sezony v Abú Dhabí.

Oba týmy aktuálně dělí jen 20 bodů a do konce sezony zbývá odjet deset Grand Prix. Poslední VC, tedy Grand Prix Evropy, byla pro Mercedes těžkou ránou, když tým získal pouhý bod díky Nicu Rosbergovi. Naopak Renault si připsal díky Robertu Kubicovi bodů deset. Eric samozřejmě nečeká, že by to u Mercedesu vzdali a ví, že to bude těžké.

„Souboj s Mercedesem bude boj, který se podle mého potáhne celým zbytkem sezony. Jsou velmi silní a bylo by velmi špatné, kdybychom je podcenili. Mají dva velmi kvalitní jezdce a konec konců jsou v šampionátu před námi. Takže je jasné, že budeme muset tvrdě zapracovat, abychom je porazili,“
říká šéf Renaultu.

O tempu vývoje u Renaultu svědčí i to, že od začátku sezony měli už

11 variant předního křídla


„Ve Valencii zřejmě postrádali výkon, což bylo překvapivé, ale nemyslím si, že by tomu tak bylo v dalších závodech. Pro nás tedy bylo důležité, že jsme na ně dokázali najet nějaké body, protože vím, že budou opět silní.“

Boullier také zdůraznil, že i když Renault na každý letošní závod dováží nějaké vylepšení pro vůz, tak se již velice tvrdě pracuje na autě pro další sezonu. „Je těžké to porovnat se začátkem sezony, ale je jasné, že musíme dále tvrdě pracovat, protože stále ještě nemůžeme bojovat o poleposition a vítězství v závodech. Ve stejném čase se však také musíme dívat do budoucnosti a nesmíme zanedbat vývoj auta pro rok 2011, který je aktuálně v plném proudu,“ zakončil.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy